Zoek Me Nu Organisatie
Advertentie
De Farm-to-Fork-strategie en samenwerking in de agrovoedingsketen

De Farm-to-Fork-strategie en samenwerking in de agrovoedingsketen

Bron: enrd.ec.europa.eu
België: 2021-10-19 09: 02: 52 , ENRD Upcoming Events

De Europese Commissie lanceert een ‘Forum on Best Practices in the Agri-Food Supply Chain’ dat gericht is op het versterken van de samenwerking van primaire producenten, het verbeteren van hun positie in de voedselvoorzieningsketen en het vergroten van de markttransparantie als een van de acties die worden overwogen in het kader van de Farm naar Fork-strategie.

De eerste sessie van dit forum, georganiseerd door het ENPO-contactpunt in samenwerking met het directoraat-generaal Landbouw en Plattelandsontwikkeling van de Europese Commissie, zal de vorm aannemen van een workshop over ‘The Farm to Fork Strategy and collaboration in the agri-food supply supply ketting’.

Het evenement zal de overgang naar een duurzaam voedselsysteem en de belangrijkste uitdagingen bespreken vanuit het perspectief van boeren, producentenorganisaties, retailers, evenals de lidstaten en de Europese Commissie. Het zal concrete ervaringen en relevante financieringsmechanismen presenteren en bespreken die beschikbaar zijn in het kader van het huidige GLB en toekomstige strategische GLB-plannen ter ondersteuning van duurzame agro-voedselvoorzieningsketens.

De bijeenkomst zal virtueel zijn. Een link om deel te nemen aan de workshop wordt alleen verstrekt aan bevestigde deelnemers.


Lees dit artikel en meer van enrd.ec.europa.eu

Over de Auteur: Zoek Me Nu
Tell us something about yourself.

Zoek MeNu Netwerk: Elektronische Informatie Dienst

Opmerkingen

No comments yet